12-11-12

Twee kandidaten voor voorzitterschap Open Vld en 106 voor partijbestuur Open Vld

voorzittersverkiezingen,voorzittersverkiezingen  open vld,bestuursverkiezingenHet partijbestuur van Open Vld heeft vandaag akte genomen van de kandidaturen voor de interne verkiezingen. Het partijbestuur stelt vast dat er twee geldige kandidaturen zijn voor het voorzitterschap en 106 voor lidmaatschap van het partijbestuur. De verkiezingen vinden plaats van 1 tot en met 8 december.

Twee geldige kandidaturen voor het voorzitterschap

Kandidaten konden tot zaterdag middernacht hun kandidatuur indienen op het partijsecretariaat. Drie Open Vld-leden stelden zich kandidaat voor het nationaal voorzitterschap. Eén kandidatuur voldoet echter niet aan de statutaire vereisten, waardoor er twee geldige kandidaturen overblijven: die van Gwendolyn Rutten en die van Egbert Lachaert.

Om geldig kandidaat te zijn voor het voorzitterschap moet een kandidaat minstens twee jaar lid zijn van de partij en zijn of haar kandidatuur moet gesteund worden door ofwel 500 leden, ofwel door minstens één afdeling uit elke provincie, ofwel door minstens twee regiobesturen uit verschillende provincies.

In elke provincie worden er voorzittersverkiezingen debatten georganiseerd.

107 kandidaten voor het partijbestuur

voorzittersverkiezingen,voorzittersverkiezingen  open vld,bestuursverkiezingenBehalve een nieuwe voorzitter kiezen de zowat 65.000 Open Vld-leden ook een nieuwe partijbestuur. Daarvoor stelden zich 107 personen kandidaat (zie rechter kolon). De 20 kandidaten met de meeste stemmen zijn rechtstreeks verkozen tot het partijbestuur.

Stemming loopt van 1 tot en met 8 december


Alle Open Vld-leden (
lid vóór 1 oktober 2012) krijgen in de komende weken een brief in de bus met een persoonlijke code. Daarmee kunnen ze online stemmen. De stemming loopt van zaterdag 1 december (9.00u) tot en met zaterdag 8 december (16.00u). Klik hier om te stemmen (met uw lidnummer en persoonlijke code). In heel Vlaanderen worden er door de Open Vld-afdelingen ook stemlokalen georganiseerd waar leden die geen computer met internetverbinding hebben, toch hun stem elektronisch kunnen uitbrengen.

Een gedetailleerde oplijsting van de stemlocaties, meer informatie over de kandidaten en 'hoe een geldige stem uitbrengen', staat allemaal in de verkiezingseditie van het ledenblad ‘Blauw’, dat eerstdaags in de bus valt bij al onze leden.

Wie toch nog vragen heeft over deze verkiezingen, kan contact opnemen met het Open Vld-secretariaat op 02 549 00 20 of via verkiezingen@openvld.be.

Behoudens een ex aequo tussen beide kandidaat-voorzitters zijn op 8 december zowel de nieuwe voorzitter van Open Vld als de leden van het nieuwe partijbestuur bekend.

De commentaren zijn gesloten.