08-11-12

Gwendolyn Rutten kandidaat-voorzitter Open VLD

Kamerlid Gwendolyn Rutten (37) is officieel kandidaat-voorzitter voor Open Vld. Dat heeft ze vandaag bevestigd in het bijzijn van de bijna voltallige partijtop. Als voorzitter wil Rutten werk willen maken van 'een inhoudelijke en organisatorische vernieuwing van de partij'.

De top van de Open Vld was op zoek naar een 'consensusfiguur' voor het partijvoorzitterschap. Daarbij circuleerden vooral de namen van Kamerfractieleider Patrick Dewael en Kamerlid Gwendolyn Rutten. Die laatste is nu officieel kandidaat. Toch wil Rutten liever niet de consensuskandidaat van de partijtop genoemd worden. 'Het zijn de 64.000 leden van de partij die bepalen wie de consensuskandidaat wordt', aldus Rutten.

'De partij klaar maken voor morgen en zowel inhoudelijk als organisatorisch vernieuwen.' Dat wordt volgens Gwendolyn Rutten het doel als ze voorzitter wordt. 'De uitdaging is groot en de tijd kort', zei ze. Een verwijzing naar de samenvallende verkiezingen in 2014.

Gwendolyn Rutten heeft een campagnesite klaar (www.klaarvoormorgen.be) waarin onder meer staat dat zij de liberale partij opnieuw wil opbouwen rond de waarden 'open en eerlijk, sterk en vrij'. Ze vindt het ook tijd om de negatieve analyses achterwege te laten. 'We moeten oplossingen zoeken, creatief denken en visie tonen'.

bron: De Standaard 07/11/2012

Voorzittersverkiezingen open vld 2012

De commentaren zijn gesloten.