12-11-10

Ella De Neve: kandidaat voorzitter Jong Vld

ella_de_neve.jpgElla De Neve: Beste Jong VLD'er, Met dit schrijven wens ik mijn kandidatuur voor het voorzitterschap Jong VLD nationaal in te dienen en te motiveren. Op mijn 19e levensjaar (anno 2000) werd ik met plezier voor de ‘blauwe' leeuwen gegooid en stortte ik mij met volle overtuiging in een eerste campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ik werd rechtstreeks verkozen tot gemeenteraadslid in de gemeente Merchtem.

De daaropvolgende zes jaren zijn een goede leerschool geweest. Met de slogan "Voor een bruisend Merchtem!" behaalden wij in 2006 de absolute meerderheid. Ikzelf kreeg een boost in mijn voorkeurstemmen en werd schepen: niet alleen de jongste schepen maar ook de eerste vrouwelijke schepen sedert jaren.

Dromen realiseren, meedenken over beleidsbeslissingen en vooral ontdekken wat er leeft bij de mensen houdt me dag in dag uit bezig. Het bewijs dat ook Jong VLD Merchtem bruist: de andere Jong VLD-kandidaten toen op de lijst zijn respectievelijk gemeenteraadslid, schepen en voorzitter van de gemeenteraad geworden. Jong VLD Merchtem is een vereniging die tal van (politieke en a-politieke) activiteiten organiseert. Een actief bestuur zorgt ervoor dat onze afdeling regelmatig in the picture komt! Elke zomer wordt er een grote barbecue georganiseerd. In volle vakantietijd mogen wij elk jaar ongeveer 450 supporters van lekker vlees bedienen. Recent nog brachten wij 100 ontbijtmanden aan de man waarvan de winst van € 1.250,00 integraal werd geschonken aan de actie "Kom op tegen Kanker".

In 2009 was het dan tijd voor het "grote werk". Als kandidaat bij de verkiezingen voor het Vlaams Parlement behaalde ik van op een 15de plaats 4.933 voorkeurstemmen; het 6de beste resultaat op de lijst van de effectieven. De dynamische werking van de afdeling Merchtem prikkelde mij om voorbij onze gemeentegrenzen te kijken en te gaan ontdekken hoe het er in andere afdelingen aan toe gaat. Ik sloot me dus aan bij Jong VLD BHV.

Ik ben een vat vol ambitie. Het is tijd voor een nieuwe stap in mijn politieke carrière: een overwogen worp naar het voorzitterschap van Jong VLD nationaal! Ik besef maar al te goed dat deze functie een grote verantwoordelijkheid inhoudt. Meer dan ooit moeten wij in deze tijd van politieke stilstand durven bouwen aan onze toekomst, het liefst natuurlijk geschoeid op de ideeën uit het liberale gedachtegoed. De nieuwe voorzitter van Jong VLD moet een solide tandem vormen met Alexander De Croo die op schitterende wijze een frisse wind laat waaien in de Melsensstraat, om zo onze partij de komende jaren te vernieuwen en voor te bereiden op beleidsverantwoordelijkheid.

De nieuwe voorzitter van Jong VLD moet de nationale en regionale politiek kritisch opvolgen en niet bang zijn om het standpunt van de jongeren de wereld in te sturen. Bovenal lijkt het mij een grote uitdaging voor de nieuwe voorzitter om alle lokale jongerenafdelingen voor te bereiden op de gemeenteraadsverkiezingen van 2012: jongeren opnieuw geïnteresseerd maken voor de politiek, hen aansteken met het liberale vuur en de jongerenkandidaten coachen bij hun campagne. Alles begint bij een sterke basis. Indien u meer wil weten over mijn politieke activiteiten kan u steeds terecht op mijn website www.ellaella.be

Alvast bedankt

Ella De Neve

Overzicht van de debatten tussen Ella De Neve en Wim Aerts

 

Stemt u voor Ella De Neve?
Laat het weten in onze poll

De commentaren zijn gesloten.