10-11-10

Iepers N-VA schepen Jan Delie stelt eigen belang boven eigen partij

De beslissing van N-VA Ieper om het lokaal kartel met CD&V Ieper verder te zetten, is in erg slechte aarde gevallen bij Bart De Wever en co. Dat wordt meer en meer duidelijk. Zo slecht dat de andere afdelingen van het arrondissement Ieper al aangemaand zijn om zeker tot het voorjaar 2011 geen gesprekken met CD&V aan te knopen.

De verdeeldheid bij de N-VA was maandag duidelijk voelbaar tijdens de gemeenteraadszitting in Ieper. Op de schepenbanken een glunderende Jan Delie, die met de voortzetting van het kartel vooral de verlenging van zijn mandaat veilig wil stellen en achteraan bij het publiek een knarsetandende N-VA regiovoorzitter Guido Clique. Net hij die de ambitie heeft om N-VA helemaal op de kaart te zetten in de Westhoek, mocht het vorige week gaan uitleggen bij de partijtop waarom N-VA Ieper opnieuw met de CD&V Ieper in zee ging.

Ook Leterme was prominent aanwezig. Door N-VA Ieper het mes op de keel te zetten, diende hij niet alleen de N-VA een morele tik uit, maar liet hij ook zijn eigen partijtop duidelijk zien dat hij nog altijd de man is die de dingen beslist.

bron: Dieter Dujardin (HLN 10/11/2010)

De commentaren zijn gesloten.