28-09-10

WIE BEN IK EN WAAROM LIBERAAL ...

emmily talpe, open Ieper

Emmily Talpe is sinds haar studies Rechten in Gent, al meer dan 16 jaar actief als juriste. Sedert 2008 heeft ze haar eigen juridisch kantoor in Ieper. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 werd Emmily voor het eerst gevraagd op de Ieperse Open Vld lijst. Als liberale in hart en nieren was ze meteen overtuigd. Haar mooie resultaat leverde haar onmiddellijk een zitje op in de OCMW-raad.

Tussen 2006 en 2012 nam ze met stijgend succes deel aan alle nationale verkiezingen. In 2010 werd ze voorzitter van de lokale afdeling en zette ze Open Vld overtuigend terug op de kaart. Met een volledig vernieuwde ploeg haalde ze in 2012 een extra zetel binnen. Emmily haalde als lijsttrekker het hoogste aantal liberale Ieperse voorkeurstemmen ooit.

Sedert vorig jaar vertegenwoordigt ze de West-Vlaamse liberalen in het nationaal partijbestuur.

Meer ruimte voor ondernemen, letterlijk en figuurlijk, goed en betaalbaar wonen én een efficiëntere overheid staan in haar top 5 van to do’s voor Vlaanderen. In de Westhoek staat ze op de barricade voor de doortrekking van de A19.

Emmily is de trotse mama van twee kinderen Diethe (9 jaar) en Arnaud (3 jaar). In haar vrije tijd trekt ze haar loopschoenen aan en is ze er graag bij als er in de streek iets te beleven valt. Ze houdt ervan met mensen te praten en vooral naar hen te luisteren, naar verluidt een liberale eigenschap bij uitstek!

 

 

 

Emmily TALPE

Poperingseweg 73
8900 Ieper

0497 475 274


[laatste update 01.09.2014]

Commentaren

Alvast veel succes toegewenst Emily. When The Going Gets Tough, The Tough Keep Going ... Go go go Emily Talpe ;-)

Gepost door: Andre Bruneel | 09-05-07

Voor een beambte ongehoord... maar niettemin om 4 uur 's morgens na een leetvermaakavondje ook nog mijn gsm 0479-284432

Gepost door: Prof.dr.R.O. | 29-09-07

Separatism? hello - i apologize for not speaking vlaams. however, i just found this as i was looking for sites on belgian politics.

in your opinion - how would ieper, and the westhoek, benefit or suffer should vlaanderen become independant?

Gepost door: marcus | 13-10-07

Joeps Yo Emily,
duidelijke en informatieve site met veel links!! Mag zeker gezien worden, voor de rest nog veel succes met uw politieke engagement.

greetz vanuit Wetteren

Gepost door: Joeri | 20-10-07

Belgium Hello Marcus,

Our opinion is clear on that subject, we don't plead for a division of belgium. We want Belgium to have a strong federal government BUT with more financial responsability for the different underlying governments and with a more efficient and transparant definition and allocation of jurisdictions.

Gepost door: Emmily | 24-10-07

"Ik stond op plaats 12 bij de effectieven op de Kamerlijst en behaalde 6459 voorkeurstemmen (waarvan 905 in Ieper)!"
=> en in Langemark-Poelkapelle, want bij district Ieper hoort ook de gemeente [b]Langemark-Poelkapelle[/b] ;-)

Gepost door: Laurent | 15-07-08

Emmily,
Succes toegewenst,
Met vriendelijke groeten
Eddy

Gepost door: Dezeure Eddy | 11-04-09

Betutteling Op mijn zoektocht naar West-Vlaamse politiekers kwam ik op jouw leuke site terecht. Knap werk en vooral in de niet-betuttelingspolitiek kan ik jou perfect volgen.
Veel succes bij de volgende verkiezing!

Siegfried Geryl
Voorzitter Open VLD Veurne

Gepost door: Siegfried Geryl | 16-04-09

francis talpe Langs deze weg verneem ik spijtig genoeg det uw papa reeds enkele jaren overleden is , in mijn jeugdjaren heb ik hem nog gekend als een zeer open joviaal mens ,doch onze wegen werden door omstandigheden gescheiden. Toch blijf ik met goede herrineringen aan hem denken. GROETJES JOHAN SAMYN

Gepost door: samyn johan | 09-07-10

proficiat met zoveel stemmen ge heb het verdient
groetjes bolle jenny

Gepost door: bolle jenny | 08-12-12

De commentaren zijn gesloten.